maandag 14 mei 2012

Dag 6: 'zonnebloemen' van Vincent van Gogh

We leerden een nieuw kunstwerk kennen van Vincent van Gogh: Zonnebloemen.

We wisten al meteen wat ons te wachten stond.
'Op welk kunstbord komt het kunstwerk vandaag te hangen?', vroegen enkele vrienden.
Bijna iedereen vond op het paarse bord omdat de zonnebloemen er nogal slapjes bij hingen, maar enkele zeiden dan weer dat er zonnebloemen mooi rechtop stonden.

We besloten om het op het paarse bord te hangen. We gingen wel het paarse en het gele canvas beschilderen zodat iedereen tevreden was.
Arnaud
Lien
Axel

Diego
Aan de slag!

Iedereen mocht een zonnebloem zaaien met de juf. Morgen krijgen we bloempotjes die we mogen beschilderen. De zonnebloemen komen normaal midden juli uit.
Quinten    Thibo
Veronica   Ignace
Valeria
Enkele vrienden maakten zonnebloemen van papier. Later werden ze op een wit papier gekleefd zodat het steeds meer op het kunstwerk begon te lijken.

Lotte   Kersten   Nawal   Simrah
Ossama
Lotte 
zonnebloemen van 3KA
We speelden en leerden werken met knijpkaarten.
Op de voorkant van de kaart zie je aan de linkerkant vragen staan. Naast elke vraag staat een gekleurd vierkantje. De antwoorden staan in de hokjes in de rechterkant. De antwoorden staan door elkaar, dus in een andere volgorde dan de vragen. De kinderen nemen de wasknijper in die bepaalde kleur en knijpen hem aan de rechterkant van de kaart bij het juiste antwoord. Wanneer alle wasknijpers zijn gebruikt en de vragen zijn beantwoord, mogen de kinderen de kaart omdraaien. Dit is zelfcorrigerend materiaal, want de kinderen zien aan de achterkant of ze de juiste kleur wasknijper bij het juiste antwoord hebben zitten.

Lou
Lien

Ignace
Kersten
We maakten kennis met een leuk spel. Eerst draaien aan de draaischijf en dan kijken hoeveel zonnebloemen je kan verdienen. Het kan ook zijn dat je zonnebloemen moet afgeven enzovoort.
Julie     Nicolas
         Lien    
Jade   Arnaud
        Diego
Na de middagpauze was het mooi weer om buiten te spelen.

Als sportieve afsluiter was het nog een keer 'Start to run'. We waren super blij dat er zoveel mama's, papa's,  ... waren die mee wilden lopen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten