woensdag 23 mei 2012

Dag 11: Jackson Pollock

Vandaag maakten we kennis met een nieuwe kunstenaar: 'Jackson Pollock'



'Wat een raar kunstwerk!', zeiden we toen we het kunstwerk zagen. 'Is het een donker bos? Zijn het huizen bij elkaar?', waren enkele vragen die we stelden aan de juf. Enkele vrienden wisten niet goed waar ze het kunstwerk moesten plaatsen op de kunstborden.
Iemand zei: 'Ik word boos van het kunstwerk omdat het echt wel donkere kleuren zijn en omdat ik het niet mooi vind!' Daarom besloten we om het kunstwerk op het rode bord te hangen.

We schilderden de kleuren die in het kunstwerk voorkwamen op het canvas.
Jada
Nawal
Lou

Enkele vrienden mochten net zoals Jackson Pollock aan het werk. Ze deden een schort aan, namen een verfborstel met verf en begonnen aan het kunstwerk.
Julie          Nicolas
Arnaud               Jonas
Quinten
Axel
Valeria
Enkele vrienden mochten zoals echte kunstenaars een zelfportret maken. Ze namen een foto van zichzelf en knipten deze in 2. De éne helft kleefden ze op een papier, de andere helft moesten ze er zelf bij tekenen.
Lou
Viktor
Jonas     Kersten    Nawal    Simrah
Lotte     Fien     Veronica    Valeria    Xander
We begonnen aan een nieuw moetje. Herkenning van cijfers. In de linkerkolom stond een cijfer. In de rechterkolom stonden prenten. We moesten goed kijken naar het cijfer en het aantal prenten achter het cijfer kleuren.
bijvoorbeeld:     6 = 6 prenten kleuren achter het cijfer
                     2 = 2 prenten kleuren achter het cijfer
                          ...
Veronica
Kersten


We maakten een eigen kunstwerk door met tape enkele strepen te kleven op een gekleurd papier. De vlakken ertussen kleurden we in met wasco. Als alles was ingekleurd, haalden we de tape eraf. Zo kregen we een kleurrijk kunstwerk met verschillende vormen.
Ignace      Nicolas
Nawal
Kersten
Nawal
Jada        Fien
 Genieten van een verhaal op de computer
Lou

 Opdrachten verder afwerken
Lotte
Julie       Lien
 Thibo    Lotte







Geen opmerkingen:

Een reactie posten